Post Hbo. Cursusreeks; Praktijk na 

HBO orth. schoentechnologie

Aanleiding:  

Steeds meer medewerkers komen vanuit de HBO opleiding Orthopedische Schoentechnieken als adviseur in de behandelkamer te werken.

Deze medewerkers zijn niet altijd direct volledig inzetbaar in deze functie  binnen het Orthopedische schoen technisch bedrijf.

Het blijkt in de praktijk  niet eenvoudig te zijn om de vertaalslag  van de functionele diagnose van de klant naar een goede, schoen technische oplossing te maken.

Dit komt doordat de HBO opleiding  minder praktische en technische vaardigheden leert . Hierdoor heeft de HBO afgestudeerde  minder goed inzicht in de technische mogelijkheden om tot een goede, schoentechnische  oplossing te komen voor de klant.

Vanuit de HBO geschoolde medewerkers  bestaat  ook  behoefte aan meer kennis  op het gebied van technische vaardigheden.

 

Daarom heb ik cursussen ontworpen die  specifiek voor HBO geschoolde medewerkers  bestemd zijn die werkzaam zijn in de paskamer. De cursussen hebben als doel een betere aansluiting te verzorgen tussen opleiding en beroepspraktijk.

De cursussen bevatten  geen theoretische vakken zoals anatomie en pathologie omdat deze kennis voldoende aanwezig is bij deze groep, maar zijn sterk praktijk gericht. Het leertempo en de leerstof sluit aan bij het HBO kennis en denkniveau.

De cursussen zullen in Utrecht  plaatsvinden. Tussen de cursusdagen in moeten de cursisten opdrachten in het bedrijf vervullen. De cursusleider  begeleidt de cursisten tijdens deze “tussenperiodes”  via digitale opdrachten. Door met kleine groepen te werken van maximaal 6 cursisten krijgt iedere cursist  veel individuele aandacht.

Heeft u een medewerker die aan deze cursuscyclus  deel wil nemen of heeft u vragen neem dan telefonisch of per mail contact met mij op.

Natuurlijk kan ik u ook vrijblijvend informeren wat ik voor de scholing van uw personeel kan betekenen.