Voorlopig orthopedisch schoeisel ontwerpen en maken.

Tijdelijk aangepast !!!!

Omschrijving:

De Branchecursus Voorlopig orthopedisch schoeisel ontwerpen en maken.

Tijdens de branchecursus zal de noodzakelijke theorie aan de orde komen en zullen via praktijkcasussen en opdrachten verschillende soorten voorlopig orthopedisch schoeisel ontworpen worden. Deze producten zijn gebaseerd op de huidige stand van zaken in de orthopedische schoentechniek.

Onderwerpen die aan de orde komen.

 • Anatomie van voet en onderbeen.
 • Pathologie van aandoeningen waarbij voorlopig orthopedisch  schoeisel geïndiceerd
 • Biomechanica van toepassing op voorlopig orthopedisch schoeisel.
 • Werktekeningen maken.
 • Materiaalkennis van meest gebruikte materialen.
 • Gewenste functionaliteit van het hulpmiddel.
 • Maakwijzen met toepassingsmogelijkheden.
 • Casuïstiek.
 • Basiskennis van en toepassen arbo en hygiëne/veilig en ergonomisch werk
 • Communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
 • Uitvoeren van praktijkopdrachten.

Resultaat van de branchecursus:

Na de branchecursus is de deelnemer in staat om zelfstandig voorlopig orthopedisch schoeisel te ontwerpen en te (laten) vervaardigen op basis van een functionele diagnose en gewenste functionaliteit van de voorziening in opdracht van de orthopedisch schoentechnicus. Daarnaast beschikt hij over voldoende basiskennis van de anatomie en het te gebruiken materiaal om verder te groeien in het werkgebied orthopedische schoenen maken.

Bestemd voor:  

Medewerkers in de branche orthopedische schoentechniek die in het ontwerpen en maken van voorlopig orthopedisch schoeisel opgeleid willen worden. Dit kunnen vervaardigers zijn maar ook beginnend orthopedisch schoentechnici of orthopedisch schoentechnologen.

Uitvoering: Door de maatregelen in verband met het Covid 19 virus wordt deze Branchecursus digitaal en met opdrachten aangeboden. De cursus kan dus thuis of op het bedrijf gevolgd worden.

Examendatum:  1 juli 2020.

Examenlocatie: N.D.C. den Hommel Pres. Kennedylaan 9 Utrecht 

Studiebelasting:

Voor deze branchecursus moeten huiswerk- en praktijkopdrachten worden uitgevoerd. Deze opdrachten worden door de Erkende opleider verzorgd en moeten door de cursist in het bedrijf worden gedaan, zoveel mogelijk in het reguliere werk en met behulp van de praktijkopleider. Hiervoor geldt een studiebelasting van minimaal 5 uur per week. Voor theorie en opdrachten thuis moet de cursist rekenen op ± 3 uur per week.

Cursuskosten: In verband met alternatieve uitvoering geldt een speciale lagere cursusprijs van € 825. (excl. btw); deze kosten worden via Maatwerk in Opleiding gefactureerd. Het cursusboek VLOS ontwerpen en maken, praktijkmateriaal en verzendkosten van de opdrachten zijn inbegrepen in de prijs.

Examenkosten:

€ 400,- (excl. btw); deze kosten worden via NVOS-Orthobanda gefactureerd.

Subsidie:

Voor leden van NVOS-Orthobanda is er de mogelijkheid om voor subsidie in aanmerking te komen. OFOM vergoedt na het behalen van branchecertificaat Supplementen basis 50 % van de cursuskosten en 100 % van het examengeld. Deze subsidie wordt via secretariaat NVOS-Orthobanda geregeld.

Nadere informatie en inschrijven:

Meer weten? Via de pagina contact kunt u uw vraag stellen.

Inschrijfformulier.